Het verhaal van Leisurelands

“Operationeel manager Hans Huisman van Leisurelands is ervan overtuigd dat de aannemer met de laagste prijs niet altijd de beste keuze is”. Nee, dan werkt hij liever samen met LooHorst. “Ze luisteren. Dan krijg je wat je vroeg.”

Maar liefst 2700 hectare recreatieterrein heeft Leisurelands in beheer. Goed voor miljoenen bezoekers elk jaar. Ze rekenen op een prettig verblijf in de natuur. Dat vraagt om het nodige onderhoud van de uitgestrekte terreinen. Met slechts dertig medewerkers in vaste dienst is Leisurelands daarbij aangewezen op de ondersteuning van aannemers. LooHorst onder andere.

Eikenprocessierups

“LooHorst doet onder andere het maaiwerk voor ons. Ze hebben meer specialismen dan ik ooit nodig zal hebben”, glimlacht operationeel manager Hans Huisman. “Afgelopen jaar hebben we samen met hen de eikenprocessierups bestreden. Op een deel van onze terreinen kozen we voor bestrijding op natuurlijke wijze, met Nematoden. LooHorst had dit nooit eerder gedaan, maar ging graag de uitdaging met ons aan. Met een buitengewoon goed resultaat overigens, want de effectiviteit was zo’n 85 procent.”

Krijgen wat je vraagt

De regiobeheerders van Leisurelands en de mannen van LooHorst werken bij dat soort uitdagingen nauw samen. En dat vindt Huisman belangrijk. “We houden niet van prijsvechters die even over het terrein racen. We gaan voor kwaliteit, voor samenwerking. Voor partijen waar je van op aan kunt. Dat begint bij LooHorst met actief luisteren: wat vraagt iemand van me? Om daar dan een oplossing bij te bedenken, afspraken te maken én die afspraken na te komen. Dat is hoe LooHorst werkt, en zo zie ik het graag. Wij weten dan wat we krijgen én dat het een antwoord is op onze vraag!”