Zeer bijzonder assortiment bomen op een speciale locatie!

Zeer bijzonder assortiment bomen op een speciale locatie!

Op de gemeentelijke begraafplaats De Koningsvaren in Ermelo, staan meer dan 100 soorten bomen die je niet zomaar overal vindt. Voor het 100-jarige bestaan van de begraafplaats is er een speciaal wandelrouteboekje uitgebracht. In principe is een begraafplaats niet een eerste plek die je zou uitkiezen voor een wandeling , maar dit is absoluut de moeite waard! Naast een grote diversiteit aan eiken, staan er ook andere bijzondere soorten zoals de doodsbeenderenboom en de judasboom.

LooHorst heeft in de afgelopen jaren al meerdere malen het gevarieerde assortiment nog verder mogen uitbreiden  , met onder andere meerdere bijzondere eiken waaronder deQuercus warei ‘Regal Prince’  , de Quercus cerris ‘Wodan’ en de Quercus rhysophylla ‘Maya’. Daarnaast hebben ook andere boomsoorten zoals deEucommia ulmoides, de Cercidiphyllum japonicum en de Fagus sylvatica ‘Purpurea Tricolor’ een mooie plek in het geheel gekregen.

Naast de aanplant verzorgd LooHorst ook het meerjarige onderhoud van deze bomen. Om deze reden hebben wij dan ook met genoegen meegewerkt aan het wandelrouteboekje om onder andere meer bekendheid aan deze plek te geven.

Op www.nmpermelo.nl  is meer informatie te vinden over het boekje en de verkooppunten.