Loohorst Dak-& Gevelgroen als onderdeel van de leefomgeving

,,We verplaatsen de groene buitenruimte met een groen dak naar een hoger niveau.”

Reinald van Ommeren
Directeur

Groen dak en Gevelgroen als onderdeel van de leefomgeving

Een gebouw wordt rondom compleet groen en daarmee gaat de bebouwing op in de groene omgeving.

Zo ziet de bewoonde omgeving er binnen nu en 20 jaar uit. Deze visie wordt in Nederland steeds meer omarmd en LooHorst speelt hierin een interessante rol.

Reinald van Ommeren: “Het is een belangrijk deel van ons aanlegwerk en als uitbreiding op een groen dak hebben we een eigen innovatie bedacht: het Virtoria GevelGroen.

Dat staat voor viride (groen) en Victoria (overwinnen); Groen overwint! Dit systeem is vanaf dit voorjaar op de markt.”

Loohorst Groen en wand volledig groen

Dak en wand volledig groen

In plaats van een kostbaar ‘groen schilderij aan de wand’ wil LooHorst hele wanden groen krijgen. ,,Het is een duurzaam, eenvoudig en betaalbaar systeem waarmee we meters kunnen maken in de hoogte en breedte.

De hittestress, die grote stenen oppervlakten nu veroorzaken, verminder je strek als je gevels gaat vergroenen. Dus een beter klimaat,  biodiversiteit en ziet het er ook prachtig uit.”

Ook voor het watermanagement zijn daktuin, groen daken en groen gevels belangrijk. Erik Hammenga: “We moeten de hemelwaterafvoer steeds beter regelen, vasthouden en opnieuw benutten op het dak voor de beplanting: dit noemen we retentie.”

Het dak- en gevelgroen van LooHorst is een doorbraak voor architecten, ontwikkelaars en bouwaannemers.

“De klant heeft een uitdaging, wij hebben de vergroenings- of wateroplossing. Technisch en qua vormgeving kijken we hoe dit slim binnen de kaders van de opdrachtgever kan.”

Neem contact op