Vernieuwen entrees van kantoorgebouw Atlas ArenA Amsterdam

De Atlas ArenA in Amsterdam biedt een inspirerende werkomgeving in gebouwen met een mooie architectuur. Gelegen naast het modernste NS-station van Nederland huisvest het veelzijdige kantorencomplex Atlas ArenA Amsterdam. In opdracht van eigenaar Vasttint gaan we de uitdaging aan om verschillende van de entrees te transformeren. Een prachtig project waarmee we mooie stappen zetten. Nog meer kwaliteit, groen en leefbaarheid voor deze bijzondere plek in de stad Amsterdam.

Naadloos geheel

Met de renovatie van de entrees van de gebouwen America en Asia wordt naadloos aangesloten op de vernieuwing van de binnenruimten, zoals als geheel ontworpen door TANK.
De essentie van de nieuwe entrees is de aansluiting op de inrichting van de binnenruimten met bijzondere zitelementen en trappen, uitgevoerd in unieke steenstrips in een bijzonder lijnenspel. Daarnaast is het behouden van de bestaande elementen essentieel, waarbij we deze voorzien van een subtiele upgrade om perfect aan te sluiten op het nieuwe ontwerp.

Onze engineering en oplossingen gaan resulteren in een entree die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar tegelijk ook duurzaam, functioneel en groen.

Projectdetails

Dienst
Ontwikkeling&Realisatie
Opdrachtgever
Vasttint
Ontwerper
TANK
Omvang
1500 m2
Uitvoering
Najaar 2023

Uitdagingen in het traject van ontwerp naar realisatie

De nieuwe entree’s met loopzone’s, zitgelegenheden en extra vergroening creëren aangename ruimten voor verblijven. Het ontwerp beidt een aantal mooie uitdagingen vanwege de toe te passen materialen, het lijnenspel en de noodzakelijke contructies. Een stevige, constructieve ondergrond op palen dient daarom als basis voor de verharding en zitelementen, en zorgt voor een duurzame instandhouding van het project. Voor de unieke steenstrips is een bijpassende verwerkingsmethode bedacht. Bijzondere aandacht wordt ook besteed aan duurzaamheid en hergebruik. We benutten bestaande verharding opnieuw en slaan verder vrijkomende materialen tijdelijk op voor toekomstig gebruik elders op het terrein. De bestaande te behouden  elementen worden met zorg behouden en geüpgraded, zodat ze nog jaren meegaan en naadloos opgaan in de vernieuwde inrichting.