Terrein- en daktuininrichting Thuis aan de Welle in Deventer

In Thuis aan de Welle,  op de hoek van de Noordenbergsingel, Kapjeswelle en Van Twickelostraat in Deventer, worden 29 appartementen ontwikkeld. De verschillende panden die deel uitmaken van het plan, waren tot voor kort in gebruik als kantoren. Deze worden volledig getransformeerd tot een diversiteit aan woningen.

Alle appartementen van Thuis aan de Welle hebben leefruimte buiten, variërend van een klein balkon tot een compleet dakterras. Appartementen op de begane grond krijgen in veel gevallen zelfs een eigen tuin. Daarnaast komt er een gemeenschappelijk groengebied met perken en paden die de verschillende delen van het gebouw, de (deels ondergrondse) parkeerplekken en bergingen en de fietsenstalling met elkaar verbinden. Die groene invulling is belangrijk. De ondergrond kan hierdoor het regenwater beter vasthouden en dat zorgt in de zomer voor een aangenamer klimaat. LooHorst verzorgt de complete inrichting van deze daktuinen en overig terrein.

 

 

Projectdetails

Dienst
Ontwikkeling&Realisatie
Opdrachtgever
Bouwbedrijf Kooij Appingedam
Ontwerper
Oostwest architecten / Bureau Attis
Omvang
1.000 m2
Uitvoering
Voorjaar 2024

Bijpassende daktuin- en tereininrichting

De terreininrichting van deze binnentuin heeft speciale kenmerken. Er komt een sfeervol aangelegde gemeenschappelijke tuin met veel groen en halfverharde meanderende paden. En gedeelte wordt ingericht als parkeerterrein uitgevoerd in een mooie straatbaksteen met ook daar veel groenvoorziening. Bij de appartementen komen privétuinen met privacy. En verder mooi afgewerkte terrassen en balkons.

Een permanente waterlaag op het parkeerkelderdek zorgt voor regenwateropslag en dient tegelijk als buffer die de planten van water voorziet. Voor overtollig water wordt er een infiltratievoorziening genaakt. De daktuin wordt echt een groene daktuin die bestaat uit een grote variatie aan biodiverse beplanting.

Het geheel wordt afgewerkt met allerlei voorzieningen, zoals een pergola, zitelementen,  fietsenstalling en verlichting.