Leefbare buitenomgeving Staal Kade Amsterdam

Staal Kade in Amsterdam is: Alles wat u wilt en nodig heeft van een locatie is binnen handbereik in een feel-good kantooromgeving.  Die 10.000 vierkante meter daglicht en een ruim kantoorruimte combineert met 500 vierkante meter terrassen voor maximaal welzijn en een betere kwaliteit van leven. Allemaal met een prachtig uitzicht over de rivier de Schinkel en het levendige en goed verbonden Amsterdam Zuid. Hierbij wordt een  buitenomgeving gecreëerd door LooHorst aan de Staalkade in Amsterdam-Zuid. Het uitgangspunt voor het gehele pand is duurzaamheid op het niveau op Breeam Extending. Daar gaat ook de buitenruimte aan bijdragen.  Wat dit project bijzonder maakt is dat we niet alleen een parkeerruimte creëren, maar dat die tegelijk het hemelwater infiltreren in een groene verharding. Door veel groene elementen te integreren op strategische plekken wordt het geheel goed ingepast in de omgeving en het naastgelegen parkje. Het resultaat zal een buitenruimte zijn die van binnenuit en ook van buiten bezien een grote groene beleving geeft. Een welkome aanvulling  van het gerenoveerde gebouw met kantoren en horeca.

 

Projectdetails

Dienst
Ontwikkeling en Realisatie
Opdrachtgever
Flow Development & Technology/G&S Bouw
Ontwerper
Delta Vorm Groep BV
Omvang
5.000 m2
Uitvoering
Voorjaar 2024

Duurzame en groene kenmerken

Duurzame en groene kenmerken van het project zijn:

Groen parkeren: We leggen parkeerplaatsen aan door slim gebruik te maken van groen parkeren, waardoor de buitenruimte niet alleen functioneel is maar ook groen blijft.

Regenwateropslag: We bereiden de installatie van buffervaten voor om regenwater op te slaan, dat later kan worden gebruikt in het pand, waardoor we een duurzame benadering van watergebruik realiseren.

Infiltratiesysteem: Een geavanceerd infiltratiesysteem wordt aangelegd om water te laten infiltreren, waardoor we bijdragen aan het beheer van regenwater op het terrein.

Wadi: We creëren een wadi als extra buffer, lokaal ontworpen om water te laten infiltreren en zo de watervoorziening te optimaliseren.

Groene buitenruimte: Met de aanleg van beplantingen en bomen maken we een groene buitenomgeving, zelfs in een stedelijke setting.

Specifieke elementen: Het project omvat ook de aanleg van verlichting, insectenhotels en voorbereiding van laadpalen, wat bijdraagt aan een duurzaam en functioneel gebruik van de buitenruimte.