(Her-)Inrichting tuin, terrein en groene daken Trinity Buildings Amsterdam

De 3 bestaande kantoorpanden aan de Pietersbergweg 1-55, ook wel de Trinity Buildings genoemd, worden verbouwd tot woongebouwen. Wonen in Trinity Buildings wordt wonen in het nieuwste gedeelte van de bruisende stad Amsterdam.  Met volop horeca, winkels en sportfaciliteiten bij de hand, in een uitstekende infrastructuur en een moderne, groene omgeving. Meegaan in het ritme van de stad of genieten van een comfortabel thuis, bij Trinity Buildings kies je bewust. Dát is het wonen van de toekomst, dát is the new Amsterdam energy. Certitudo Capital heeft deze uitdaging als ontwikkelaar op zich genomen. Aan MTD Landschapsarchitecten is gevraagd de buitenruimte en de groene daken op een goede manier in te passen in het ontwerp en de nieuwe functie. LooHorst realiseert deze mooie plannen in de uitvoering met haar specialisten voor zowel de begane grond als de daktuinen.

Projectdetails

Dienst
Ontwikkeling & Realisatie, Terreinzorg & Service
Opdrachtgever
Certitudo Capital
Ontwerper
MTD Landschapsarchitecten
Omvang
ca. 4.500 m2
Uitvoering
2021 met aansluitend nazorg en onderhoud

Herinrichten naar een hoger niveau

Hoewel het oude terrein ook kwaliteit had vergt de nieuwe functie een complete nieuwe inrichting. Daarom bestaat het werk van LooHorst uit het eerst zorgvuldig verwijderen van oude elementen. Waar mogelijk worden deze circulair toepast op deze plek of elders. De nieuwe inrichting naar ontwerp van MTD gaat een complete metamorfose opleveren. Met een veelheid aan tegelverhardingen, halfverhardingen, plantenbakken, bomen en planten en andere inrichtingselementen. En met als kers op de taart de groene daken.

Wij zullen in de loop van het project nieuwe beelden toevoegen aan deze projectpagina.

Uitvoering in progress voorjaar 2021

De uitvoering is in april volop op gang. De eerste fase is aan de westzijde, met heel veel bakken en zitranden, straatwerk met circulaire tegels, substraat en beplanting. De basis van de beplanting bestaat uit meerstammige bomen en een bodembedekkende onderbeplanting

Oplevering van de gebouwen

In mei was de bouw zover dat de eerste van de drie woontorens door Certitudo en het bouwbedrijf kon worden opgeleverd. Dat betekend dat de eerste bewoners er in kunnen. Daarvoor is het terrein veilig en toegankelijk gemaakt. Vervolgens wordt er nu in een hoog tempo gewerkt aan de afronding van de rest.