De Kroon Leeuwensteyn in Utrecht

De Kroon op Leeuwesteyn : Schitterend wonen met een fraaie tuin op het parkeerdek!

De Kroon op Leeuwesteyn In Utrecht is groen en gezond wonen met allure. Het complex, ontworpen door Van den Berg Architecten B., wordt een hele bijzondere plek om te wonen waar sociaal als een rode draad doorheen loopt. In Kroon op Leeuwesteyn is er plek voor iedereen om te wonen. Er komen zowel koopwoningen als woningen voor de middenhuur, met hele hoge woonkwaliteit.

Zo komt er een verdiepte parkeergarage met daar bovenop en gemeenschappelijke binnentuin waar ruimte is voor een voedsel-, speel- en beweegtuin.

De opzet van De Kroon op Leeuwesteyn stimuleert het gebruik van de fiets en kopers ontvangen er ook één bij aankoop van een woning. Lukt het met de fiets even niet? Dan kan gebruik gemaakt worden van andere vervoersmiddelen uit de deelmobiliteit.

De architectuur van de woningen sluit aan op de Art-deco uitstraling die zo bekend is in Utrecht. LooHorst verzorgd de aanleg van de buitenruimte die zich grotendeels op het dek van de ondergrondse parkeerruimte bevindt. Een daktuin op maaiveldniveau dus. Op basis van het ontwerp van LAP Landscape & Urban Design.

De uitdaging is om het het beeld wat is bedacht door de  ontwerper met onze kennis en ervaring van de techniek te realiseren.

Projectdetails

Dienst
Ontwikkeling&Realisatie/Terreinzorg&Service
Opdrachtgever
Trebbe Bouw
Ontwerper
LAP Landscape & Urban Design
Omvang
3000 m2
Uitvoering
medio 2023

Een tuin voor de bewoners

Het concept wat voor de Kroon op Leeuwensteyn wordt toegepast word vaker gezien in dit deel van Utrecht. Dat wil zeggen, een buitenschil aan woningen en appartementen die als een carré  om een gezamenlijke binnentuin staan. En dan ook grotendeels op een ondergrondse parkeerruimte. Het bijzondere van deze plek is dat er sprake is van aanmerkelijke hoogteverschillen door de ligging tegen een verhoogd deel van de wijkontsluiting. En in deze binnentuin is er ook ruimte voor privetuinen gevonden. Daarvoor word door LooHorst een maatwerkoplossing aan de toekomstige bewoners aangeboden, want het is wel essentieel dat tuinen op het dak met de juiste techniek en kennis gemaakt worden.

Buitenzijde gaat naadloos over in de openbare ruimte

De woningen met een uitgang aan de buitenzijde krijgen kleine, maar mooie buitenruimte die aansluit op de openbare ruimte.

Beplanting bepalend voor het beeld

De ontwerper heeft voor deze tuinen veel aandacht gegeven aan de beplanting. In combinatie met een padenstructuur van een stevige halfverharding een CO2 adsorberend gesteente gaat er een parkachtige sfeer ontstaan met veel verblijfsmogelijkheden.