Daktuinspecialisme bij Boerenhof Muiden

Het Boerenhof één van de mooist plekken op De Krijgsman in Muiden. Met fullscreen op het IJmeer. Afgelegen wonen, maar niet afgezonderd. Het Boerenhof oogt ruig en ruimtelijk maar is tot in de finesse afgewerkt. De appartementen bieden ruimte voor uw eigen interpretatie van perfectie door de bewoners. Royale balkons, bay windows en glaspartijen bieden spectaculaire views over de dijk, het IJmeer en Muiden. Parkeren  inpandig in de ondergelegen parkeergarage. Met daarop een door onze daktuin -en gevelspecialisten gerealiseerde bijpassende en intensieve daktuin.

 

Intensieve daktuin op één van de mooiste plekken van De Krijgsman

Dienst
Ontwikkeling&Realisatie
Opdrachtgever
Ufkes Bouw / De Krijgsman
Ontwerper
La4S/StadWaterLand
Omvang
1000 m2
Uitvoering
Voorjaar 2023 en aansluitend onderhoud
Daktuin -en gevelspecialist LooHorst bij Boerenhof in Muiden

Sfeer, kwaliteit en functionaliteit

De vraag aan LooHorst was, om samen met de ontwerpers, een daktuin te realiseren met sfeer, kwaliteit en tegelijk functionaliteit voor de bewoners en het beheer. Want naast woonplezier en een bij het gebouw passende inrichting moet er ook een hoogwerker voor de glasbewassing geplaatst kunnen worden. Dat gaf direct een extra uitdaging aan de constructie en de vormgeving van de intensieve daktuin.

Het totaal van het programma van eisen heeft uiteindelijk geleid tot een fraaie daktuin met veel verhoogde plantvakken in een ruime en solide padenstructuur. Met veel specifieke elementen zoals de pergola en de vuurschaal. Een prachtige toevoeging aan dit bijzondere pand.

Terrassen bij woningen

Elke woning op het daktuinniveau heeft een eigen terras wat omsloten is door een mooie plantenborder en privacy schermen in de stijl van het pand aangelegd door onze daktuin -en gevelspecialisten.

Gezamenlijke ruimte

De gezamenlijke ruimte met leuke details zoals de vuurschaal, is beschikbaar voor alle bewoners en gaat door de VVE voorzien worden van verder meubilair.

Pergola en bomen

De houten pergola met klimplanten geeft, samen met de bomen een mooie extra groen structuur en ruimtelijke beleving aan deze daktuin.

Bloeiende beplanting

Uiteraard moet de beplanting zich nog volop gaan ontwikkelen, maar het twee jaar oude beeld van het nabijgelegen object Het Bolwerk geeft nu al weer hoe mooi het gaat worden.