Daktuin en tuin Beaufort ‘Luxery Living’ Kerckebosch Zeist

Het nieuwe appartementencomplex Beaufort ligt in Kerckebosch, aan de rand van Zeist, midden in het groen. In de nieuwe wijk vindt u het beste van twee werelden: de rust en de ruimte van de natuur en tegelijkertijd alle wenselijke voorzieningen op loopafstand. Vanuit hun penthouse genieten de bewoners van de Hollandse luchten en bij helder weer kunnen zij zelfs de Dom in Utrecht zien. Kerckebosch is een bijzondere wijk waar de natuur niet alleen maar iets is waar u op uitkijkt en van geniet. De natuur is verweven in alles en speelt, naast duurzaamheid en hoogwaardige architectuur, een hoofdrol.

 

Projectdetails

Dienst
Ontwikkeling&Realisatie
Opdrachtgever
Slokker Bouwgroep
Ontwerper
Wurck Architectuur Stedenbouw Landschap
Omvang
1000 m2
Uitvoering
Najaar 2023

Opgaan in de omgeving

De tuin gaat naadloos over in de omliggende omgeving. Daarmee is ook de overgang van de daktuin naar het tuingedeelte in de volle grond zodanig vorm gegeven dat hier geen zichtbare lijnen door ontstaan. Met het gebruik van mooie materialen, zoals tegels van keramiek, wordt de sfeer bereikt zoals die door de ontwerper was bedoeld. Dat vergt een zorgvuldige engineering en vakkundige uitvoering.

Bosrijke omgeving

De inrichting van de gehele wijk Kerckebos heeft een eigen karakter met veel materialen die aansluiten op de sfeer van het bos en de natuur. Dat komt ook terug bij de tuinen van Beaufort.

Natuurlijke beplanting

Ook de beplanting met Pinus, Bsobes, Rhododendron, heide, brem, varens en bosplantsoen draagt bij aan de inpassing aan de nabije omgeving.