Nieuwe Beatrixboom in historisch Harderwijk

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de toenmalige koningin Beatrix werd er op de Smeerpoortenbrink een jubileumboom geplant. De Smeerpoortenbrink is een historisch marktpleintje in de oude binnenstad van Harderwijk.

Met de kennis van nu toch in een te karig ingerichte plantplaats. Het gevolg is dat de boom na enige decennia het loodje heeft gelegd. Reden voor de Gemeente Harderwijk om LooHorst opdracht te geven om een boombunker in de ondergrond aan te brengen. Zodat er wel voldoende groeiruimte is om een boom een hoge leeftijd te kunnen laten halen. Tegelijk zorgt deze boombunker ervoor dat de activiteiten op en rond dit historische pleintje de plantplek niet zullen gaan verdichten.

Nu de plantplek zover gereed was is door de wethouder van Harderwijk, Jeroen de Jong, een nieuwe Linde in een forse maat aangeplant. Dit gebeurde samen met de buurtbewoners. Als afwerking wordt het speciale hekwerk om de boom en de verharding van veldkeien terug geplaatst. De boom krijgt een goede start door meerjarige nazorg en garantie.

 

Gepubliceerd op 19-02-2022.