17126_AI_Blok_B_binnentuin_V01

Daktuin Hart van Stokhorst Enschede

LooHorst realiseert de daktuin op het deel Amaryllis van het winkelcentrum Stokhorst Enschede.

Het totale plan Hart van Stokhorst in het noordoosten van Enschede nadert zijn voltooiing. Hier wordt een compleet nieuw woon- en winkelhart gerealiseerd met een breed aanbod aan voorzieningen en 450 parkeerplaatsen. In het voorjaar van 2019 wordt het laatste woon- en winkelgebouw ‘Amaryllis’ opgeleverd. Met o.a. twee supermarkten, een drogist, twee bakkers, een vestiging van Domino’s, een reisbureau, een kapsalon en diverse andere winkels ervaren de bewoners van de verschillende woongebouwen zoals o.a. Oleander, Bougainville en Amaryllis alle gemakken van een compleet centrum op loopafstand van de luxe koop- en huurappartementen. Verder is er een huisartsenpraktijk gevestigd en kunnen bewoners van Enschede er terecht voor fysiotherapie. Het nieuwe woon- winkelgebied is dan nu ook al een levendig gebied. Hier vind je alles om je gelukkig te voelen in het kloppend hart van Stokhorst.

Boven de commerciële laag van Amaryllis bevindt zich een besloten binnentuin waarvoor door LooHorst Dak&Gevelgroen een prachtige en tegelijk ook functionele invulling is ontworpen. De uitvoering is in februari 2019 gestart en zal een kleine twee maanden beslaan.

De opdrachtgever voor dit project is de ontwikkelaar Loostad uit Apeldoorn die deze plek ontwikkeld voor Green Real Estate. De bouw wordt gerealiseerd door Goosen te Pas, waarmee LooHorst als nevenaannemer samen werkt.