Tuinen en terrein van Amaris Schoonoord in Baarn

Vanaf 2019 wonen zorgvragers eigentijds in Schoonoord in Baarn, waarbij de eigen regie centraal staat. Als onderdeel van deze invulling kunnen ze op deze locatie vertrouwen op diverse moderne technologische oplossingen (domotica) en de intensieve samenwerking met vooruitstrevende opleidingsinstituten. Rene Hup van Amaris: “De nieuwe appartementen zijn bij uitstek geschikt voor ouderen met een beperkte of uitgebreide zorgvraag”. De buitenruimte rond de panden werd in een compleet traject van Ontwikkeling & Realisatie gemaakt door LooHorst in onder aanneming van Slokker Bouwgroep. Kenmerkend voor de aanpak was de goede samenwerking met Slokker, Amaris, Habion en ook de omwonenden. Het plan kent een mooie padenstructuur met gebakken klinkers en een beplantingsplan passend bij het geheel.

Projectdetails

Dienst
Ontwikkeling & Realisatie / Terreinzorg & Service
Opdrachtgever
Slokker Bouwgroep i.o.v. Habion en gebruiker Amaris
Ontwerper
LooHorst
Projecttype
Terreininrichting bij nieuw zorgobject met meerjarige nazorg
Omvang
6.000 m2
Uitvoering
2018 / 2019, met 3 jaar onderhoud en nazorg

Een tuin voor mensen met vrijheid en eigen regie

Waar eerst bejaardenhuis in oude stijl stond, bevinden zich nu een prachtig eigentijds woonzorggebouwen voor ouderen, ontworpen en gebouwd volgens de nieuwste inzichten. Op het terrein aan de Tromplaan in Baarn staan drie luxe woonvilla’s met ruime appartementen, drie huiskamers, een leercafé en een restaurant. De nieuwe opzet vroeg om een compleet nieuwe aanpak van de tuin- en terreininrichting. Mede op basis van het vernieuwende woon- en zorgconcept in de ouderenzorg. Vanuit die visie waarbij wonen centraal staat en dat de zorg gericht is op zoveel mogelijk vrijheid en eigen regie, net zoals thuis. Daarvoor heeft LooHorst een parkachtige omgeving ontworpen, met een padenstuctuur die een grote mate van mobiliteit mogelijk maakt. En ook een mooie inpassing in de omgeving vormt.

Lees hier onder verder over meer details.

Meer info? Vraag het Reinald van Ommeren

Meer info?
Padenstructuur in gebakken klinkers

Over het gehele parkje loopt een padenstructuur met een fraaie klinkerverharding. Wat zorgt voor verschillende ‘loops’ waarover gewandeld kan worden. En tegelijk zorgt het voor de nodige verbinding tussen de gebouwen voor zowel de bewoners als de zorgverleners. Worden alle onderdelen toegankelijk voor iedereen.

Persoonlijke touch

De invulling het terrein geeft, aansluitend op de basis inrichting met bijvoorbeeld mooie plantenbakken van corten staal, allerlei mogelijk heden voor een persoonlijke touch van de bewoners. Daarvoor wordt met name op de terrasjes op de begane grond graag gebruik van gemaakt.

Parkeren op eigen terrein

Om de buurt zo minimaal mogelijk te belasten is er gekozen voor parkeren op eigen terrein. Daarbij is er zowel gezorgd voor zowel bewoners, zorgpersoneel als ook voor bezoekers. De fietsen worden in een afsluitbare stalling geplaatst. Het geheel in ingepast in de structuur van het groen, en het regenwater wordt geïnfiltreerd.

Terrasje pikken

Het restaurant is een centrale plek op Schoonoord. Dit biedt mogelijkheden voor de bewoners, maar ook voor mensen die nog thuis wonen. Voor de deur is een gezellig terras aangelegd, waar bij mooi weer goed gebruik van wordt gemaakt.