Tuin- en terreinaanleg Sylva’s Bos Arnhem

Op de locatie van het Rijksinstituut voor Natuur (De Rin-locatie) in Arnhem-Noord kan binnenkort gewoond worden: Sylva’s Bos. Vlak achter Arnhemse mixed hockey club Upward, tussen de Kemperbergerweg en Menthenbergseweg, ontstaat een prachtig ‘woonbos’ met 26 schitterende woningen: 6 vrijstaande villa’s, 4 geschakelde villa’s en 16 appartementen (waarvan 3 penthouses!). Wonen in Sylva’s Bos, dat is een voorrecht. Een prachtige plek in Arnhem, een unieke plek voor het leven. De mooie combinatie van appartementen en woningen zorgt voor een schakering van bewoners. Hier is toekomst voor jong en oud, rijp en groen. Hier ontstaat een prachtige chique buurt in het bos: Sylva’s Bos.

Projectdetails

Dienst
Ontwikkeling & Realisatie
Opdrachtgever
Dutch Housing Company
Ontwerper
Buro Lubbers/SmitsRinsma
Projecttype
Aanleg van wegen en paden structuur en tuininrichting
Omvang
ca. 10.000 m2
Uitvoering
Voorjaar 2021

Wonen het Bos

Op deze bijzonder plek in Arhem wordt op dit moment volop gebouwd. Aansluitend daarop start de aanleg van het terrein en de tuinen. Met interessante uitdagingen voor de infiltratie van het hemelwater, het oplossen van hoogteverschillen, een mooie bestrating van circulaire oude klinkers en allerlei andere inrichtingselementen. In een mooie samenwerking met SmitsRinsma is het ontwerp van Buro Lubbers omgezet in een uitvoeringsplan. In de loop van hey project zullen er meer details op deze pagina verschijnen.

Overzicht over het park

Het park kent diverse typen woningen en appartementen. De buitenruimte wordt daar omheen gemaakt, met behoudt van zo veel mogelijk bestaande bomen en groen.

Sfeerbeeld

De bosachtige omgeving wordt verrijkt met een fraaie beplanting en authentieke materialen.