Terreinaanleg en terreinbeheer Tergooi ziekenhuis in Hilversum

Onlangs heeft LooHorst de overeenkomst getekend voor de terreinaanleg en het terreinbeheer van de groene buitenruimte bij het nieuwe Tergooi Ziekenhuis in Hilversum.

Tergooi bouwt een nieuw ziekenhuisgebouw in Hilversum waarin de meeste zorgfuncties worden ondergebracht.
Het betreft de acute, complexe en intensieve zorgfuncties – zoals spoedeisende hulp (SEH), operatiekamers, intensive care, radiologie, dialyse, endoscopie en dagbehandeling – de kliniek en een groot deel van de poliklinieken. In een apart nevengebouw komen de kantoren voor de stafafdelingen, de diagnosestudio voor snelle diagnostiek van met name huisartspatiënten en poliklinische zorg van onder andere de specialismen dermatologie en oogheelkunde.

Duurzaamheid

De bouw wordt gekenmerkt door een grote mate van duurzaamheid, waarin de groene buitenruimte een belangrijke rol speelt.
Er wordt samengewerkt met onze partner NL Greenlabel voor een bewezen duurzame terreininrichting.

In de loop van de komende jaren zal LooHorst fasegewijs de groene buitenruimte inrichten. Vervolgens zal middels een langlopend onderhoud dit tot de juiste ontwikkeling komen.
De eerste fase wordt in het voorjaar van 2023 ter hand genomen.

Projectdetails

Dienst
Ontwikkeling & Realisatie
Opdrachtgever
Tergooi Ziekenhuis Hilversum
Ontwerper
Bosch Slabbers
Omvang
Bedrijf X
Uitvoering
Voorjaar 2023

Patiotuinen: groene oases van rust

De zes binnentuinen vormen een groene oase van rust in het hart van het nieuwe ziekenhuis. Er zijn in het nieuwe ontwerp zes patiotuinen voorzien, waarvan er drie toegankelijk zijn. In de patiotuinen komen drie landschappen van ’t Gooi terug; een stuifzand/dennen-, een bos- en een venlandschap.

De gangen die leiden naar de behandelkamers en verschillende afdelingen lopen altijd langs een patiotuin of hebben uitzicht naar buiten. Het groen is op deze manier nooit ver weg van de patiënt: bezoekers kunnen in de binnentuin zitten of hebben een rustgevend uitzicht vanuit de behandelkamers. Eén van de patiotuinen is ingericht met een Stiltecentrum, waar patiënten, bezoekers en medewerkers zich kunnen terugtrekken. Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel is hier ambassadeur van. LooHorst draag hier ook aan bij en  gaat deze in samenwerking met o.a. sponsoren realiseren.

 

Meer informatie? Vraag het Reinald van Ommeren.

Meer info?
Natuurlijke omgeving

Zowel de buitenruimte als de patio’s sluiten aan op de natuurlijke omgeving.

Groene daken voor biodiversiteit

De biodiverse groene daken vormen de kers op de taart van het geheel.

Houten elementen

Het hout van het gebouw komt op diverse plekken terug in de patiotuin en de tuin om het gebouw heen.

Parkachtige omgeving

Groen, groener, groenst. Dat is de omgeving van het ziekenhuis.

Regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud aan de (patio)tuinen zorgt ervoor dat het beeld wat de architect voor ogen had behouden blijft.

Onze hoveniers zijn dan ook regelmatig te vinden bij Ter Gooi.

Boomstammen als kunstobject

De boomstammen in de tuin van het ziekenhuis zijn meer dan alleen een kunstobject. Ze zijn ook een vorm van therapie voor patiënten. Ze bieden de patiënten rust en groen in een drukke ziekenhuisomgeving.