Terras en tuin Voorveldsehof AxionContinu Utrecht

Voorveldse Hof staat voor ‘Goed leven’. Bewoners kunnen hier op een goede en prettige manier wonen en leven, met alle beperkingen die dementie met zich meebrengt. Zij behouden daarbij zo lang als mogelijk hun eigen identiteit. Niet de intensieve zorgbehoefte, maar het wonen in een veilige woonomgeving staat centraal. De deskundige medewerkers kennen de persoon achter de bewoner, weten wat zijn of haar behoeften en gewoontes zijn. Het ontwerp van Poelmans Reesink voor de tuin vormde voor LooHorst een boeiende uitdaging met een bijzonder resultaat.

Projectdetails

Dienst
Ontwikkeling & Realisatie
Opdrachtgever
AxionConinu Utrecht
Ontwerper/adviseur
Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur
Projecttype
Terras en tuinen voor bewoners met dementie
Omvang
2.000 m2
Uitvoering
Aanleg 2016/2017, onderhoud 3 jaar

Een besloten binnentuin als warme plek voor de bewoners

De binnentuin aan de Brasserie levert een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de bewoners. De specifieke uitdaging voor LooHorst was om het ontwerp van Poelmans/Reesink om te zetten in een ‘goed-leven-tuin’ waarbij de juiste materialen gevonden moesten worden en zodanig moesten worden verwerkt dat er ook een toegankelijke en veilige tuin ontstond. Het ontwerp was dan ook wel heel specifiek, met veel natuursteen op de grond en tegelijk ook als wanden van de verhoogde plantvakken. Dat is in goed overleg met de ontwerpen gevonden en op een vakkundige manier aangebracht. En toen bleek dat er door het type materiaal toch nog iets te veel oneffenheid voor de bewoners was in deze verharding, is er een speciale bewerking uitgevoerd waardoor ook dat verholpen is.

Lees hier onder verder over meer details.

Meer info? Vraag het Reinald van Ommeren

Meer info?

Maatwerk op alle onderdelen

Door de architect was alles verregaand in beeld gebracht. En dan is het de uitdaging voor LooHorst om dat beeld werkelijkheid te maken. Daarvoor wordt dan alles wat nodig is in stelling gebracht. Van een vakbekwame metselaar tot vloerenleggers die raad weten met flagstone’s. En van een beregeningsspecialist tot een creatieve producent van de maatwerk banken. Dat is hoe het werkt bij LooHorst, denken in oplossingen.

Aansluiting op de omgeving

De voorzijde van het pad sluit direct aan op het openbare gebied van het voormalige veemarktterrein van Utrecht. Daar is de inrichting ook op aangepast. Met een kunstwerk in een extensief gazon. En toegankelijke verharding naar de deuren. De voordeur wordt geaccentueerd door fraaie robuuste plantenbakken met een kleurige wisselbeplanting. Elk terreindeel aangepast op de wensen en eisen dus.