Groene leefomgeving op ENKA in Ede

Op ENKA is een bijzondere nieuwbouw woonwijk in Ede waar je woont op een plek waar de rijke historie dagelijks voelbaar is. Inspiratie voor deze nieuwe wijk is ontleent aan het landelijke dorpse wonen. Anderzijds zijn kenmerken van de historische  gebouwen terug te zien in de nieuwe woningontwerpen. Samen vormen ze een schitterende symfonie. Duurzaam, gemaakt om lekker en gelukkig te kunnen leven. Toekomstbestendig, met oog voor detail en respect voor de historie. Wonen ‘Op Enka’ in Ede is vooral ruim wonen in een setting van sfeervolle hofjes die gelegen zijn langs lommerrijke lanen in een groene omgeving. LooHorst verzorgt het groen van een substantieel deel van ENKA. Van bedrijventerrein naar een groene leefomgeving dus.

 

 

Projectdetails

Dienst
Ontwikkeling & Realisatie
Opdrachtgever
Gemeente Ede/Grondbank
Ontwerper
Gemeente Ede
Engineering
Gemeente Ede/LooHorst
Omvang
20.000 m2
Uitvoering
Voorjaar 2022 en aansluitend nazorg
Groene leefomgeving op ENKA in Ede

Groen als finishing touch

LooHorst Landscaping BV verzorgt de bomen en het groen voor een substantieel deel van de wijk. Dit plantseizoen worden er forse aantallen bomen, heesters en ander beplanting aangebracht. Daarmee krijgt o.a. de entreezone een prachtige groene sfeer.

Plantplaatsinrichting

Een belangrijke basis voor een geslaagde beplanting is een goede inrichting van de plantplaatsen. LooHorst verzorgt zowel de de bewerking als ook de toevoeging van de benodigde verbetering en bemesting.

Bomen op de ENKA

Bomen vormen de structuur in de beplanting. De soortkeuze is vooral gedaan volgens de in dit gebied voorkomende soorten. Zo ontstaat er een goede aansluiting op de natuurlijke omgeving rond ENKA. Middels nazorg garandeert LooHorst een goede groei voor de toekomst.