Groen- en terreininrichting Van Heutszlaan in Ede

Aan de Van Heutszlaan in Ede worden 40 levensloopbestendige appartementen gebouwd. De appartementen zijn ontwikkeld door Ibrox en bouwbedrijf Kreeft realiseert de woningen.
Woonstede neemt de woningen turnkey af. De appartementen zijn levensloopbestendig en worden daarom als 55+ woningen bestempeld.  De woningen worden aangesloten op het warmtenet. LooHorst zorgt voor de integrale inrichting van de grijze en groene buitenruimte, wat past binnen de duurzaamheidsambities van dit plan. Op het terrein zijn openbare parkeerplaatsen. De hoofdentree ligt bij het parkeerterrein. Aan de achterzijde is de toegang tot de bergingen in het souterrain.

 

 

Projectdetails

Dienst
Ontwikkeling & Realisatie
Opdrachtgever
Bouwbedrijf Kreeft / Ibrox projecten
Ontwerper
PUUR Landschap
Engineering
LooHorst
Omvang
5000 m2
Uitvoering
Voorjaar 2022

Integrale terreininrichting

Rondom het appartementencomplex is in de planvorming  veel aandacht gegeven aan het groen.  Zo zorgt LooHorst zorgt voor waterinfiltratie,  de paden, de verhardingen en een substantieel aantal nieuwe bomen en beplantingen. Daarnaast is er veel  aandacht voor de circulaire aanleg van het groen door het behoud van bestaand groen. Beeldbepalend voor de plek zijn een aantal monumentale beuken, die uiteraard zo goed mogelijk in stand worden gehouden.

Integrale inrichting

LooHorst doet de integrale inrichting van het omliggende terrein en het groen. Een deel daarvan wordt weer openbaar gebied met de daaraan gestelde eisen. Het grondwerk en de inrichting wordt daar op aangepast.

 

Infiltratiebuizen voorkomen verdroging

De infiltratiebuizen voorkomen verdroging van de omgeving doordat de betonnen buizen veel openingen hebben. Hierdoor kan er een maximale hoeveelheid water ter plekke in de bodem wordt opgenomen.