IMG-20170407-WA0014

Kampen binnenplaatsen

In Kampen heeft LooHorst twee terreinen opgefrist; het Helenius de Cockplein en het Margarethaplein. Beide terreinen bevinden zich aan dezelfde straat en konden dus goed gecombineerd worden.

Het eerste terrein is een binnenhof/parkeerplaats voor de omwonenden dat een kleine opknapbeurt kon gebruiken. De bestaande beplanting is vervangen door nieuwe, bloeiende plantsoorten, de borders zijn deels uitgebreid of toegevoegd, de fietsenstalling is weer netjes gemaakt en heeft een dakje van klimplanten gekregen. Daarnaast is de grote perenboom op verzoek van de bewoners blijven staan en heeft zelfs een eigen bordje gekregen!

Het Margarethaplein is een binnenplaats op dakniveau en bestaat uit grindtegels, grindvakken en beplantingsbakken. Net als bij het Helenius de Cockplein was er een klein budget en moesten er dus kleine aanpassingen gedaan worden. Het centrale grindvlak is daarom voorzien van drie glooiende sedumheuvels met kruidengrassen die de stenige vlakte op meerdere plekken doorbreken. De plantbakken zijn hergebruikt, verplaatst en voorzien van frisse, nieuwe beplanting. Verder zijn er her en der wat grindranden aangevuld en tegels netjes recht gelegd.