MIX-architectuur-Ede-Simon-Stevinkazerneterrein-de-Verbinding-storytelling4

Daktuin Verbinding Ede voor Bouwbedrijf van Ree Bouwbedrijf

Op de voormalige Simon Stevin Kazerne bouwt van Ree een fraai appartementencomplex met architectuur van Mix Architecten.

Mix noemt het een ‘Markant ensemble in het Bospark, die vloeiend het landschap omarme’. Het ensemble ligt op een zichtlocatie in het Bospark dat een belangrijke schakel vormt tussen de woonbuurten en het bos. Door de positie en de bewerking van de twee parkvilla’s ontstaat er een boeiend spel met het omliggende landschap. Soms lijken de beide volumes samen te vloeien om vervolgens weer interessante doorzichten te geven naar het lommerrijke Bospark. De afgeronde vormen en de vloeiende lijnen verzachten de contouren waardoor het park op een ontspannen wijze langs en tussen de gebouwen door vloeit. Elk appartement ligt aan een afgeronde hoek waarbij het terras als bijzondere buitenkamer de ultieme schakel vormt tussen de woning en de natuur. De gebouwen lijken elkaar te omarmen maar maken samen ook een besloten ruimte met interessante doorzichten. Het heldere lijnenspel met de vloeiende, organische vormen wordt doorgezet in de plint van het ensemble. Vanuit het park loopt het maaiveld tussen de gebouwen schuin omhoog en nodigt zo de mensen uit om het terrein te betreden. Aan de bosrand tekent de verhoogde plint zich juist af en vormt zo een mooi “balkon” met zicht op de bosrand.

LooHorst Dak- en Gevelgroen realiseert de daktuin en de buitenruimte middels Bedenken&Maken. Het ontwerp sluit naadloos aan op de architectuur en de ambities van de ontwerper en bouwer.

De bouw is in een gevorderd stadium, zodat de aanleg in het najaar van 2019 kan beginnen.