Opening nieuwbouw ‘s Heerenloo

Opening nieuwbouw ‘s Heerenloo

Op donderdag 2 november opende burgemeester John Berends van gemeente Apeldoorn officieel het vernieuwde Groot Schuylenburg van ’s Heeren Loo.

Groot Schuylenburg is gebouwd en gerenoveerd volgens een innovatief huisvestingsconcept. Door dit concept kunnen woningen in de toekomst eenvoudig worden aangepast naar de wensen en behoeften van de cliënten. LooHorst Landscaping heeft hierin met haar dienst Bedenken & Maken voor de verschillende fases de buitenruimte en het groen ingericht. De inrichting van de panden en tuinen helpen, mede door het toepassen van kleurgebruik en de materieelkeuze, mee in het welzijn van de clienten.

Vanuit de overkoepelende visie op het gehele landgoed zijn de tuinen bedacht in de stijl van  ‘Wonen in het bos’. Bij het gedeelte de ‘Bosbaan’ is door de vormgeving met bochten het zicht deels beperkt wat de plek wat spannender maakt. De bochten bieden op deze manier ‘verborgen’ en geborgen’ zitgelegenheid. Een ander deel, het terrein van de Peppel, vormt een overgang tussen het bos en het park dat binnen het landgoed van de zorggroep ligt. Rondom het gebouw dat uit de jaren ’30 stamt heeft LooHorst op basis van de overall terreinvisie van Arcadis weer een compleet andere vormgeving toegepast. Daar zijn beplantingen met Rododendron groepen, Stinzenplanten , bollen en fraaie grotere heesters te vinden.