Maaimachine voor Dop en Erwt

Maaimachine voor Dop en Erwt

Vrijdag 10 februari heeft LooHorst een bezoek gehad van Jaap Draaijer van de Prettuin Dop en Erwt, een groen initiatief om kinderen bewuster te maken over waar groenten en fruit vandaan komen. Tijdens dit bezoek heeft LooHorst een maaimachine gedoneerd om de werkzaamheden in de tuin wat gemakkelijker te maken. Wij hopen dat ze er nog veel profijt van mogen hebben!

Dop en Erwt Prettuin:
“Waarom Dop en Erwt? Omdat onze kinderen te ver van de natuur zijn afgedwaald, Ze groeien op met groente uit plastic van de supermarkt.

In de Dop en Erwt Prettuin helpen we uw kinderen weer contact met de natuur in de tuin te maken. Hoe? Met speelse natuur workshops voor scholen en particulieren. Leren ze ‘klokkijken’ bij een zonnewijzer, in het doolhof van mais en zonnebloemen zoeken de kinderen naar Dop en Erwt. Zo ontdekken ze hoe mooi en hoog de planten zijn.

In het plukseizoen kunnen de kinderen zelf aardbeien (of kruiden en bloemen) plukken en opsnoepen en nog veel meer! Maak dus een afspraak en help zo uw kinderen te ontdekken hoe mooi de natuur in en rond de tuin is.”

Zie ook www.dopenerwt.nl