LooHorst bestrijd de eikenprocessierups!

LooHorst bestrijd de eikenprocessierups!

Het aantal meldingen van overlast eikenprocessierups is de afgelopen jaren nog nooit zo hoog geweest. Voor verschillende opdrachtgevers zijn wij de afgelopen weken dan ook druk geweest met de bestrijding hiervan.

Wij bestrijden de nesten door middel van het wegzuigen in afgesloten units welke daarna op zorgvuldige wijze worden afgevoerd. Er is gekozen voor deze manier van bestrijden omdat dit de minste gevolgen heeft voor de boom, andere insectensoorten en de omgeving. Met name bij gif is dit wel het geval. De eikenprocessierups is een heuse plaag en kan veel ongemakken veroorzaken. De rups is bedekt met een laag van brandhaartjes welke door de wind worden verspreid. Wanneer deze haartjes in contact met de huid komen kan dit allerlei klachten veroorzaken zoals huiduitslag, zwellingen, rode ogen en vooral een heleboel jeuk.

Het hoge aantal meldingen dit jaar is met name te wijten aan de zachte winter, hierdoor zijn de nestjes niet kapotgevroren en in het voorjaar uitgekomen. De piek in de meldingen is nu iets voorbij maar er komen hier en daar nog steeds meldingen binnen, de verwachting is dat dit ook nog wel de gehele zomer zal blijven.