Insert: marktplaats voor hergebruik materialen uit projecten en restanten

Insert: marktplaats voor hergebruik materialen uit projecten en restanten

Recent heeft LooHorst  zich als early adapter aangesloten bij Insert. Dat is een marktplaats voor hergebruik van materialen uit te verwijderen/slopen projecten.

In het verleden zagen we dat als een berg afval; nu gaan we dat zien als een bron van herbruikbare materialen. Het initiatief komt feitelijk uit de sloopsector via Buro Boot Veenendaal. En nu is er voor de buitenruimte ook een groep bedrijven aangesloten die vaak ook een link hebben met NL Greenlabel.

De marktplaats is te vinden onder https://marktplaats.insert.nl/

De website van het geheel is www.insert.nl

Wij zijn aangesloten onder de groene bedrijven, maar het gaat ons om alles wat er in de buitenruimte vrij komt. Inmiddels hebben wij er een aantal restanten op gezet. Maar het is vooral ook de bedoeling om zo vroeg mogelijk als er een project aan komt al te kijken of er materialen in zitten die herbruikbaar zijn. Verhardingen, inrichtingselementen, verlichting enz. enz. Ook beplanting, zoals verplantbare bomen en solitairen(heesters en vaste planten lijken minder geschikt). Bomen en solitairen kunnen we ook via een tussen depot met verzorging laten gaan, als er tijd tussen opnemen en herplanten zit.

Contactpersoon voor de aangeboden materialen is Arjan Wolters, werkvoorbereiding@loohost.com