header-dak

Dak- & Gevelgroen

LooHorst Dak- & Gevelgroen is de specialist voor groene daken en gevels, vegetatiedaken, daktuinen en gevelgroen. Wij hebben alle expertise en ervaring in huis om van elk project een succes te maken. Vanaf het allereerste idee tot en met de aanleg en onderhoud creëren wij samen met u het beste resultaat!

ENGINEERING

Voor ieder project wordt voorafgaand aan de realisatie een zorgvuldige engineering toegepast. Daarbij komen belangrijke aspecten zoals gewicht en draagkracht, waterhuishouding, stabiliteit van de opbouw, toepassing van de juiste materialen en een duurzame plantplekinrichting aan de orde. Daarvoor hanteren we de laatste stand van de techniek en normen. We passen o.a. de systemen van Optigroen toe.

EXTENSIEF

De meest eenvoudige vorm van een daktuin is het extensieve groendak of vegetatiedak. De beplanting hiervan bestaat meestal uit verschillende soorten vetkruid (Sedum). Door de substraatlaag aan te passen is er nog veel meer variatie mogelijk. Dan kunnen er ook kruiden en siergrassen groeien. De grote voordelen van dit dak zijn dat het daktuinpakket licht en onderhoudsarm is en er geen extra water hoeft worden gegeven als de beplanting is aangeslagen.

INTENSIEF

Met een intensief groendak of daktuin zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Een dakterras, dakmoestuin, dakakker, parkeerdek, bloeiende borders of gazon? Wij kunnen het voor u bedenken en maken! Dit is allemaal mogelijk zolang het binnen de technische randvoorwaarden past. Omdat de daktuin niet in de gewone volle grond gemaakt wordt zijn er slimme technische oplossingen nodig. En precies dat is ons grote specialisme waarmee we ons onderscheiden.

Albert de Allrounder

Albert de Koning is de man die zich vanuit onze vestiging in Ede bezighoudt met alles op het gebied van groen. Of het nu om renovatie, onderhoud, daktuinen, gevelgroen of nieuwbouwprojecten  gaat, Albert draait er zijn hand niet voor om. Een goede relatie met de klant opbouwen ziet hij niet als werk maar als iets vanzelfsprekends!

“Een mooi resultaat en een tevreden klant zijn het doel, maar als je ziet dat de jongens zelf ook trots op hun werk zijn, dan ben je goed bezig!”

VERKEERSDAK

In toenemende mate worden daktuinen (semi-)openbaar. Daarom moeten er verkeersbewegingen mogelijk gemaakt worden. De lichtste variant is een verharding voor voetgangers. Maar ook personenauto’s of zelfs vrachtverkeer is mogelijk. Het gewenste gebruik bepaald de constructie van de opbouw en het type verhardingsmateriaal. Maar het zijn juist de details van de toepassing en de afwerking die een verkeersdak duurzaam en succesvol maken.

ONDERHOUD

Elke tuin vraagt onderhoud maar een daktuin of gevelgroen vraagt specifieke kennis. LooHorst Dak- en Gevelgroen zet hier speciaal opgeleide hoveniers voor in. Het onderhoudsprogramma wordt geheel afgestemd op het type tuin. We houden rekening met het daar heersende microklimaat en de opbouw van de daktuin. pijl

 

Ook de watervoorziening is een essentieel onderdeel van dit onderhoud. Voor het onderhouden van gevelgroen is een net zo specialistische kennis nodig. Per gevelsysteem voeren wij het onderhoud uit wat voor dat systeem geschikt is. LooHorst verzorgt het onderhoud voor zowel daktuinen als gevelgroen bij voorkeur uit op basis van een meerjarig onderhoudsprogramma.

Verticaal groen

Verticaal groen zal in de toekomst steeds meer het beeld van gebouwen en onze leefomgeving gaan bepalen. LooHorst neemt daar alvast een voorschot op door de toepassing van een aantal systemen. Waar gewenst worden deze in eigen beheer ontwikkeld. Maar ook maken we gebruik van bestaande systemen.

Verticaal groen in maatwerk groenwandbakken

Een regelmatig toegepast systeem is de groenwandbakken met veel groeiruimte voor bijvoorbeeld Hedera maar ook andere klimplanten, haagplanten of zelfs bomen. Voor groenwandbakken dient er een passende constructie aan het object gemaakt te worden. Ook de gewenste klimschermen worden op maat toegepast. Daarom vindt deze vorm van verticaal groen altijd plaats in nauwe samenwerking met de architect, de constructeur en de bouwer. Een fraai voorbeeld is de groene aankleding van de parkeergarage bij het Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede.

Oasegroen moswand

Verticaal groen voor het interieur. De moswand van Oasegroen is een goed voorbeeld van een natuurlijke decoratiewand voor binnen. Door zijn goede eigenschappen is de moswand in elk interieur toe te passen. De moswand verbetert de akoestiek, trekt geen beestjes aan en werkt brandvertragend. Deze decoratiewanden worden uitsluitend opgebouwd uit natuurlijke materialen en zijn daarom ook ecologisch verantwoord.  Standaard worden de mospanelen gemaakt met eco-plaatmateriaal. 100% biologisch afbreekbaar en 100% recyclebaar De wanden zijn gemaakt van levend mos op een ondergrond van plaatmateriaal, die tevens de ‘voedingsbodem’ voor het mos vormt. Het mos is onderhoudsvrij en verder leeft deze wand letterlijk van de lucht!

Optigroen Gevelbegroeiingssysteem

Met het systeem van platte cassettes van Optigroen “Gevelbegroeiing” kan door LooHorst één van de modernste ontwikkelingen op dit gebied worden aangeboden. Met deze oplossing kunnen gevels aan de buiten- en binnenkant van een gebouw eenvoudig en duurzaam van begroeiing worden voorzien. Specifiek voor Optigroen is het gebruik van een speciaal groeisubstraat. De basis van het Optigroen “Gevelbegroeiing”-systeem is een hoogwaardig, met substraat gevuld cassettesysteem van aluminium, dat vooraf gevuld is en indien gewenst reeds met beplanting wordt aangeleverd. Voordat de voorbereide gevelcassettes in de horizontaal lopende ophangrails worden gehangen, dient de rails aan de onderconstructie te worden vastgeschroefd.

BIA Groene Wand Blokken

De F2-Facade is een groen gevelsysteem bestaande uit stapelbare groene wandblokken. De blokken hebben holtes waarin beplanting (in substraat als voedingsbodem) aangebracht kan worden en waarin een bewateringssysteem is verwerkt. Ook kan bij verschillende holtes de bewatering geblokkeerd worden zodat er nestruimtes ontstaan. De gevel kan zo talloze kleinere planten en dieren huisvesten. De groene gevel kan worden toegepast als buitenspouwblad, tuinmuur of geluidswal. De BIA Groene Wand Blokken zijn een productontwikkeling tussen F2 Facade b.v. (productontwikkeling) het Bureau Groenadvies b.v. (advies) en BIA Beton b.v. (betonsteen). LooHorst kan als specialist in groene wanden en beplantingen de invulling van het substraat, beplanting, bewatering en nazorg bedenken en maken.

Greenwave Systeem 4.0

Bij het Greenwave systeem 4.0 groeien alle planten in modules, gevuld met uitstekende teelaarde (geen potgrond). De beplantingskeuze is dan ook niet beperkt tot klimop, wilde wingerd of vetplanten, maar kan variëren van groenblijvende heesters, keukenkruiden tot rozen. Omdat de beplanting zich gedraagt alsof het in de tuin groeit, heeft een groene wand van Greenwave een optimale groeikracht en een lange levensduur. Het gevelsysteem bestaat uit zeer duurzame modules die vervaardigd zijn van hoogwaardig door-en-doorgekleurd en recyclebaar HDPP kunststof. De modules, in twee standaardkleuren verkrijgbaar, worden gevuld met vruchtbare teelaarde en kunnen worden beplant met ieder denkbare combinatie van plantensoorten. Het Greenwave-systeem is niet alleen buiten, maar ook binnen toe te passen.

Erik de Calculator

Erik Hammenga houdt zich bezig met alle calculatie en werkvoorbereidingen op het gebied van aanlegprojecten. Daarbij is hij het vaste aanspreekpunten voor vele leveranciers en onze eigen uitvoerders. Met een Larenstein achtergrond en de nodige kennis van bestekken en werkomschrijvingen loodst Erik elk project er doorheen.

“Een goed begin is het halve werk, en dat betekent ook aandacht voor de details!”

Projecten

17126_AI_Blok_B_binnentuin_V01Daktuin Hart van Stokhorst Enschede

LooHorst realiseert de daktuin op het deel Amaryllis van het winkelcentrum...

IMG-20170407-WA0014Kampen binnenplaatsen

In Kampen heeft LooHorst twee terreinen opgefrist; het Helenius de Cockplein en het Margarethaplein. Beide terreinen bevinden zich aan dezelfde straat...

Daktuin 't Harde IDaktuin 't Harde

Bovenop de nieuwbouw van een appartementencomplex is LooHorst bezig met de realisatie van een daktuin. Het gebouw zelf is ook nog in volle aanbouw dus...