Boombakken Putten staan er schitterend bij!

Boombakken Putten staan er schitterend bij!

Afgelopen najaar heeft LooHorst ¬†boombakken geplaatst aan de Voorthuizerstraat in Gemeente Putten. De meerstammige Parrotia’s staan mooi in blad en de Geranium rozanne bloeit volop. De boomsoort die in de boombakken staat is een Parrotia persica (Perzisch ijzerhout). De bladeren zijn hartvormig, glanzend en in het voorjaar rood gerand uitlopend. Vanaf eind augustus verkleuren de bladeren van geel tot scharlakenrood.

De op maat gemaakte cortenstalen bakken zijn door LooHorst bedacht en uitgewerkt. Op iedere bak staan twee grote handen die ook terug te vinden zijn in het logo van; Putten Bomendorp. Dit logo is een hand met blaadjes er boven. Bij Loohorst hebben ze daar iets creatiefs mee bedacht. Namelijk een hand zonder blaadjes, maar met een boom met echte blaadjes. Het idee achter deze vier bomenbakken is dat de opgeheven handen de boom als het ware vasthouden. In de bakken is speciaal boombaksubstraat aangebracht. Op een zomerse dag kan de temperatuur in de bak hoog oplopen. Het substraat in de boombak heeft meer water bufferend vermogen dan standaard bomengrond. En uiteraard voorziet het substraat de boom van de benodigde voeding. Voor het afvoeren van overtollig water zit er onderin drainagesubstraat.

Bij bomen (vooral in bakken) is nazorg cruciaal om na een aantal groei-jaren het gewenste beeld te verwezenlijken. Daarom wordt de nazorg met veel zorg door Loohorst uitgevoerd. Deze is ten alle tijden op maat , in aansluiting op de lokale situatie. Hierbij wordt door te monitoren de boom nauwlettend in de gaten gehouden, verzorgen we het water geven, bemesten en het snoeien.

Het zijn echte blikvangers geworden!